Musici

Taco van Summeren Trompet

Taco van Summeren (Sint-Geertruid, 1987) studeerde aan de conservatoria te Maastricht en Leuven. Als freelance trompettist is Taco actief bij professionele symfonieorkesten en militaire orkesten in Nederland, Duitsland en België. Ook is hij als trompettist verbonden aan een popband en speelt hij bij verschillende kamermuziek ensembles. Nick Thijssen              Trompet

Nick Thijssen (Hasselt, 1995) studeerde bij Danny Aerden aan de academie te Lanaken waar hij in 2012 een mooie 4de plaats op de ‘Concours international d’ IMEP’ te Namen behaalde.
Hierna vervolgde hij zijn studies aan de LUCA School of Arts Lemmensinstituut te Leuven bij Benny Wiame. Hier studeerde hij na vijf jaar af met de grootste onderscheiding op trompet.
Nick remplaçeerde bij orkesten als het Nationaal Orkest van België, philharmonie zuidnederland, het Nederlands Jeugdorkest en de Orkestacademie van het Symfonisch Orkest van Antwerpen.

In oktober 2018 is Nick, na het slagen voor de auditie, mogen toetreden tot de Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Luc van den Hove    Hoorn

Luc van den Hove (Margraten,1990) volgde zijn bachelorstudie hoorn aan het conservatorium van Maastricht, waarna hij voor zijn masteropleiding studeerde aan de HMTM in Hannover (D). Tijdens zijn studie was hij bij verschillende orkesten werkzaam zoals het Staatstheater Nürnberg en het Orkest van het Oosten (Phion). Sinds 2022 is Luc hoornist bij Brussels Philharmonic. 

Luc Scholtes              Trombone

Luc Scholtes (Kerkrade, 1988) volgde zijn bachelorstudie trombone aan de conservatoria van Maastricht en Keulen (D), waarna hij in Keulen ook zijn masterstudie afrondde met het predikaat 'zeer goed'.  Als freelance trombonist en euphoniumspeler is Luc actief bij professionele symfonieorkesten, militaire orkesten en pop- en musicalproducties in Nederland, Duitsland en België. Sinds de zomer van 2017 is Luc trombonist bij het Orchester der Bayreuther Festspiele (Richard-Wagner-Festspiele).

Website Luc Scholtes

Luc Geraats            Tuba

Luc Geraats (Weert, 1992) studeerde aan de conservatoria te Zwolle en Amsterdam. In 2019 rondde hij 'cum laude' zijn masterstudie af aan het CVA Amsterdam.
Luc heeft een voorliefde voor nieuwe muziek, zo werden er nieuwe solo werken voor hem geschreven en richtte hij in 2020 het nieuw hedendaags ensemble 'Baggeraats Collectief' op.
In het voorjaar van 2021 zal zijn eerste solo album 'Tuba Vocalis' worden gelanceerd.
Hij remplaçeert in orkesten in Nederland, België, Italië en Duitsland. Sinds 2022 is hij tubaïst bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Luc was finalist tijdens de solo kampioenschappen van EBBC 2018, Cadenza Contest 2020 en Bucharest Brass Competition 2020.


Website Luc Geraats
Website Baggeraatscollectief